Zaterdag 18 april 2020: Avontuurlijke Alpacawandeling
(jeugdwerking)

(egels, castors, wezels , vossen): Alpaca’s zijn zoogdieren die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Tegenwoordig vind je deze diertjes ook vaak in lokale boerderijtjes of in de dierentuin. 

Op deze activiteit gaan we op uitstap naar Brakel en zullen we een bezoekje brengen aan Eco-snooze. Zij verzorgen mini-alpaca’s en maken van hun wol o.a. kussens en kledij. Daarnaast mogen we ook even een wandeling maken met de Alpaca’s doorheen de natuur.

Heb jij ook zin om mee te gaan op deze activiteit? Schrijf je dan ten laatste in op 10 april door een mailtje te sturen naar jeugd@verrekijkerlichtervelde.be . We spreken stipt af op de markt van Lichtervelde om 8:45. Omstreeks 16:00 zullen we ongeveer terug toekomen op de markt van Lichtervelde. Breng ook jullie lunchpakket mee. De kostprijs voor deze activiteit bedraagt 12 euro per persoon.

Tot dan!

Groetjes 

Verrekijkerleiding

Zondag 19 april 2020: Filmfestival
(jeugdwerking)

Het is zover Wezels! Na een jaar lang gewerkt te hebben aan jullie kortfilm is het tijd om jullie film te bezichtigen. Het filmfestival wordt georganiseerd door de Jeugdraad van Lichtervelde.  Op 19 april worden al deze filmpjes dan vertoond op het filmfestival in OC De Schouw. Kom samen met de leiding kijken naar het eindresultaat van jullie kortfilm en misschien vallen jullie wel in de prijzen. Dit van 14:00 tot 19:00.

Nadien volgt de prijsuitreiking voor verschillende categorieën. 

Zaterdag 2 mei 2020: Strandexcursie
(jeugdwerking)

(egels, castors, wezels , vossen)
Met de trein naar Oostende choeke choeke toet…

We trekken naar het strand, waar we de natuur aan de lijve kunnen ondervinden.

We verzamelen om 8u20 (stipt!) aan het station van Lichtervelde en zijn hier omstreeks 16:30 terug. Neem dus zeker ook een lunchpakket mee. De kostprijs voor deze activiteit bedraagt 7 euro. Als je mee wil, schrijf je dan ten laatste in op 24 april door een mailtje te sturen naar jeugd@verrekijkelichtervelde.be

Het is belangrijk dat je zeker op tijd inschrijft zodat we van het groepstarief gebruik kunnen maken! Indien je later inschrijft kan je zeker nog mee, maar dan wel niet aan het voordeligere groepstarief.

Tot dan!
Verrekijkerleiding

Zaterdag 16 mei 2020: Miss en Mister Verrekijker
(jeugdwerking)
(egels, castors, wezels, vossen): We sluiten het werkjaar af met de Miss en Mister verrekijker uitreiking. Op deze activiteit worden jullie getest op alle vlakken, van kennis en kracht tot creativiteit en samenwerking. Wie de afgelopen activiteiten aanwezig was zal een kleine voorsprong hebben. Wie van jullie is een echte Verrekijker zoals het hoort? Dus rakel maar alvast je kennis op van de natuur, graaf in je geheugen naar toffe verrekijkerweetjes en bereid je goed voor op dit dol dwaze spel vol verassingen! We spreken dus zoals altijd af om 9u aan ons lokaal en stoppen om 12u met een nieuwe miss en mister verrekijker.
Zaterdag 11 juli 2020 t.e.m. Zondag 19 juli 2020: kamp: castors, wezels en vossen
(jeugdwerking)

 Castors, wezels, vossen: binnen enkele maanden is het weer zover! Van 11 juli t.e.m. 19 juli gaat het jaarlijkse verrekamp terug door. Het thema van dit jaar zullen we nog even geheim houden, maar het wordt gegarandeerd een TOP-editie! Voor de castors, wezels en vossen gaat het kamp op 11 juli om 12:30 (stipt !) van start. Doordat we deze keer grotendeels op verplaatsing gaan, spreken we af aan het station van Lichtervelde. Vrijdagmiddag keren we terug naar ons lokaal om het kamp daar af te sluiten. Het kamp eindigt op zondag 19 juli omstreeks 12:00.

De leiding staat in ieder geval al te popelen om erin te vliegen! Jullie ook? Je kan je inschrijven vanaf 28 maart bij Gilles: 0476706610 of door een mailtje te sturen naar jeugd@verrekijkerlichtervelde.be  Gelieve ten laatste op 20 juni je in te schrijven. Als je vragen hebt, kan je eveneens bij Gilles of bij iemand anders van de leiding terecht.

Wanneer je ingeschreven bent, ontvang je ongeveer één week voor de aanvang van het kamp het kampboekje. Dit boekje bevat alle praktische info die je nodig hebt voor het kamp, alsook het kampthema en enkele interessante weetjes (die misschien nog van pas kunnen komen).

De kostprijs voor het kamp wordt later nog meegedeeld voor de hele week (maaltijden en activiteiten inbegrepen). Gelieve ten laatste tegen 20 juni het bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van de Verrekijker: BE89 0682 4823 8585, met vermelding van “kamp” en je naam.

 

Tot op het kamp!

Zaterdag 18 juli 2020 t.e.m. Zondag 19 juli 2020: Kamp: Egels
(jeugdwerking)

Egels: Binnen enkele maanden is het weer zover! Op 18 juli om 09:00 gaat het kamp van start voor de egeltjes. Het thema van dit jaar zullen we nog even geheim houden, maar het wordt gegarandeerd een TOP-editie! We spreken af aan het lokaal en gaan kamperen in onze weide. Het kamp eindigt op 19 juli omstreeks 12:00.

De leiding staat in ieder geval al te popelen om erin te vliegen! Jullie ook? Je kan je nu al inschrijven bij Gilles: 0476706610 of door een mailtje te sturen naar jeugd@verrekijkerlichtervelde.be . Gelieve ten laatste op 20 juni je in te schrijven. Als je vragen hebt, kan je eveneens bij Gilles of bij iemand anders van de leiding terecht.

Wanneer je ingeschreven bent, ontvang je ongeveer één week voor de aanvang van het kamp het kampboekje. Dit boekje bevat alle praktische info die je nodig hebt voor het kamp, alsook het kampthema en enkele interessante weetjes (die misschien nog van pas kunnen komen).

De kostprijs voor het kampweekend bedraagt 15 euro (maaltijden en activiteiten inbegrepen). Gelieve ten laatste tegen 20 juni het bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van de Verrekijker: BE89 0682 4823 8585, met vermelding van “kamp” en je naam.

Tot op het kamp! 

De verrekijkerleiding 

Activiteiten feed