Zaterdag 22 februari 2020: Kniebbel, knabbel knuisje, wie knabbelt daar van mijn huisje ?
(jeugdwerking)

(egels, castors, wezels, vossen): Iedereen heeft eten en drinken nodig om te overleven. Hoeveel je eet hangt af van een aantal dingen. Leeftijd, hoeveel je sport, lichaamsbouw en lengte zijn een aantal factoren die dit bepalen. Deze keer gaat het thema dus over voeding voor de mensen. Benieuwd wat jullie leiding deze keer allemaalvan plan is ? Kom dan van 9:00 tot 12:00 naar ons lokaal

Tot dan!

Groetjes
Verrekijkerleiding

Zaterdag 22 februari 2020: Infomoment kamp
(jeugdwerking)

(Egels, castors, wezels, vossen)

Om 12.00 ( Na de activiteit) voorziet de leiding een infomoment over het kamp. Dit jaar gaat het kamp van 11 t.e.m. 19 juli door voor de castors en wezels en voor de egels van 18 t.e.m. 19 juli. Hierbij krijgen jullie een woordje uitleg hoe onze werking in elkaar zit en wat er dit jaar zal veranderen. Er wordt ongeveer een halfuur voorzien voor de uitleg. Indien u er niet bij kan zijn, kunt u gerust informatie vragen via ons mailadres jeugd@verrekijkerlichtervelde.be.

Tot dan,
 Groetjes verrekijkerleiding

Zaterdag 14 maart 2020: Chocolade en caramelrotsjes verkoop t.a.v. Verrekamp 2020
(jeugdwerking)

(egels, castors, wezels, vossen): Op zaterdag 14 maart organiseert de Verrekijker een koekjesverkoop om een extra centje bij te verdienen voor ons kamp in juli. De koekjes die we verkopen zijn chocolade en caramel rotsjes. Wie interesse heeft in onze lekkernijen kan deze bestellen door het onderstaande google formulier in te vullen (op de link onderaan klikken en de bijkomende gegevens invullen). Je kan ten laatste rotsjes bestellen op vrijdag 6 maart.

Deze activiteit gaat door op 14 maart van 9:00 tot 17:00. S’middags eten we in het lokaal. Vergeet je lunchpakket niet mee te nemen! We spreken af om 9:00 aan het lokaal

Alvast bedankt voor jullie steun!

Groetjes
Verrekijkerleiding

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBgL1xsYJcdah4x97s-CberJ84a_Kyi341wb_pyRju2E5Oiw/viewform?fbclid=IwAR0KCN21VsjAKXJYzNJddngxRvlRZJA29hwVA-WmONfTUMCigCf-5k7aHNQ

Zaterdag 21 maart 2020: Zwerfvuilactie
(jeugdwerking)

(Castors, Wezels, vossen): Op 21 maart neemt de Verrekijker opnieuw deel aan de zwerfvuilactie in Lichtervelde. Hierbij wordt het afval die slordig in de natuur gegooid werd, verzameld en afgevoerd. Afval hoort niet thuis in de natuur! Wil jij meehelpen aan een propere omgeving? Voor deze activiteit spreken we af om 9u op de markt van Lichtervelde aan het gemeentehuis en zijn er omstreeks 12u terug. Breng zeker je fiets mee en kledij die vuil mag worden!

Zaterdag 28 maart 2020: Nacht van de steenuil
(jeugdwerking)
Zaterdag 4 april 2020: Activiteit
(jeugdwerking)
Zaterdag 18 april 2020: Avontuurlijke Alpacawandeling
(jeugdwerking)

(egels, castors, wezels , vossen): Alpaca’s zijn zoogdieren die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Tegenwoordig vindt je deze diertjes ook vaak in lokale boerderijtjes of in de dierentuin. Op deze activiteit gaan we op uitstap naar Brakel en zullen we een bezoekje brengen aan Eco-snooze. Zij verzorgen mini-alpaca’s en maken van hun wol o.a. kussens en kledij. Daarnaast mogen we ook even een wandeling maken met de Alpaca’s doorheen de natuur. Heb jij ook zin om mee te gaan op deze activiteit? Schrijf je dan ten laatste in op 10 april. We spreken stipt af op de markt van Lichtervelde om 8:45. Omstreeks 16:00 zullen we ongeveer terug toekomen op de markt van Lichtervelde. Breng ook jullie lunchpakket mee. De kostprijs voor deze activiteit bedraagt 12 euro per persoon.

Tot dan!

Groetjes
 Verrekijkerleiding

Zondag 19 april 2020: Filmfestival
(jeugdwerking)

(Wezels, Vossen): De Jeugdraad Lichtervelde organiseert opnieuw een filmfestival. Op 19 april worden al deze filmpjes dan vertoond op het filmfestival in OC De Schouw. Kom samen met de leiding kijken naar het eindresultaat van jullie kortfilm. Dit van 14:00 tot 19:00. Nadien volgt de prijsuitreiking voor verschillende categorieën.

Zaterdag 2 mei 2020: Activiteit
(jeugdwerking)
Zaterdag 16 mei 2020: Miss en Mister Verrekijker
(jeugdwerking)
(egels, castors, wezels, vossen): We sluiten het werkjaar af met de Miss en Mister verrekijker uitreiking. Op deze activiteit worden jullie getest op alle vlakken, van kennis en kracht tot creativiteit en samenwerking. Wie de afgelopen activiteiten aanwezig was zal een kleine voorsprong hebben. Wie van jullie is een echte Verrekijker zoals het hoort? Dus rakel maar alvast je kennis op van de natuur, graaf in je geheugen naar toffe verrekijkerweetjes en bereid je goed voor op dit dol dwaze spel vol verassingen! We spreken dus zoals altijd af om 9u aan ons lokaal en stoppen om 12u met een nieuwe miss en mister verrekijker.
Zaterdag 11 juli 2020 t.e.m. Zondag 19 juli 2020: kamp: castors, wezels en vossen
(jeugdwerking)
Zaterdag 18 juli 2020 t.e.m. Zondag 19 juli 2020: Kamp: Egels
(jeugdwerking)
Activiteiten feed