Vrijdag 22 februari 2019: Info-avond nieuwe leiding
(jeugdwerking)

Doordat we enkele geïnteresseerde nieuwe leiders binnenkort mogelijks mogen verwelkomen, houdt de leiding op 22 februari een info-avond over leiding geven in de verrekijker. Deze info-avond gaat door om 19.30 aan ons lokaal (Molenlaan 38).

De leiding staat altijd open voor een paar extra handen. Ben je 16 jaar of ouder? Of ken je iemand die ook interesse hiervoor zou hebben? Lijkt het jou ook iets om 2 wekelijks de zaterdagvoormiddag leiding te geven aan enthousiaste kindjes met een hart voor natuur? Krijg je graag wat verantwoordelijkheid en wil je ons beter leren kennen? Neem gerust een kijkje op onze website (http://www.verrekijkerlichtervelde.be

Past deze datum niet zo goed en heb je ook interesse? Bel of sms naar Gilles 0476706610,), of stuur een mailtje naar jeugd@verrekijkerlichtervelde.be

Zaterdag 2 maart 2019: Paddenoverzet
(jeugdwerking)

Tijdens de overgang van de winter naar de lente verlaten de padden hun winterschuilplaats om op zoek te gaan naar een partner en een broedplaats. Dit is een hele tocht, en zeker niet zonder gevaren! Zo hebben de padden het moeilijk als ze een straat moeten oversteken om tot bij hun broedplaats te geraken; vele dieren halen de overkant niet. Daarom steken heel wat vrijwilligers de handen uit de mouwen om de padden een handtje toe te steken. 

Op deze activiteit leren we hoe dit in zijn werk gaat en spelen we allerlei spelletjes over de padden. Deze activiteit gaat door van 9.00 tot 12.00 in de Huwynsbossen van Lichtervelde. Tot dan ! 

Groetjes verrekijkerleiding.

Zaterdag 16 maart 2019: ???
(jeugdwerking)
Zaterdag 23 maart 2019: Zwerfvuilactie (Castors en wezels)
(jeugdwerking)

Op 23 maart neemt de Verrekijker opnieuw deel aan de zwerfvuilactie in Lichtervelde. Hierbij wordt het afval die slordig in de natuur gegooid werd, verzameld en afgevoerd. Afval hoort niet thuis in de natuur! Wil jij meehelpen aan een propere omgeving? Voor deze activiteit spreken we af om 9u op de markt van Lichtervelde aan het gemeentehuis en zijn er omstreeks 12u terug. Breng zeker je fiets mee en kledij die vuil mag worden!

Zaterdag 30 maart 2019: Earth hour (Egels, castors en wezels)
(jeugdwerking)

Gedurende Earth Hour doven we met z’n allen gedurende één uur alle lichten. Dit is een actie om energiesparen te promoten. Uiteraard neemt de Verrekijker hier ook aan deel en voorzien we zelfs een volledige activiteit. Deze activiteit gaat ’s avonds door in het lokaal van 19u30 tot 22u30.

Zaterdag 13 april 2019: Uitstap
(jeugdwerking)
Zaterdag 27 april 2019: Vroegeochtendwandeling
(jeugdwerking)
Zondag 5 mei 2019 t.e.m. Zaterdag 11 mei 2019: Verrekijker leefweek (Wezels)
(jeugdwerking)

In de week van 22 april t.e.m. 26 april organiseert de leiding een leefweek. Hierbij mogen de wezels samen met de leiding een hele week in het lokaal verblijven. De leden vertrekken elke ochtend naar school en worden tegen 17u terug aan ons lokaal verwacht. Gedurende deze week blijven ze bij ons eten, slapen, studeren en spelletjes spelen. Ook hobby's kunnen zorgeloos doorgaan, hiervoor dient de leiding wel op voorhand op de hoogte gebracht te worden. Interesse in onze leefweek ?, schrijf je dan ten laatste in tegen 13 april via jeugd@verrekijkerlichtervelde.be. Praktische info wordt later nog meegedeeld. Heb je nog vragen over deze activiteit ? contacteer gerust jeugd@verrekijkerlichtervelde.be. Tot dan Groetjes Verrekijkerleiding

Zaterdag 11 mei 2019: Fietstocht
(jeugdwerking)
Maandag 8 juli 2019 t.e.m. Zondag 14 juli 2019: Kamp (castors, wezels en vossen)
(jeugdwerking)
Zaterdag 13 juli 2019 t.e.m. Zondag 14 juli 2019: Kamp (egels)
(jeugdwerking)
Activiteiten feed